مدیرکل زیستبوم دریایی سازمان حفاظت محیطزیست گفت:حدود ۱۶۰۰ گونه ماهی، ۱۰ گونه پستاندار دریایی، هفت گونه دلفین، پنج گونه لاکپشت دریایی و حدود ۱۰۰ گونه آبسنگ مرجانی در آبهای جنوب ایران و بیش از دو هزار گونه در دریای خزر شناسایی شدهاند که بخش زیادی از آنها در معرض انقراض هستند.
مدیر کل دفتر بررسی و مقابله با آلودگیهای دریایی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: با وجود آلودگیهای مکرر نفتی در منطقه خلیجفارس، شرکتهای بهرهبردار نفتی ملزم به نوسازی و تعویض خطوط فرسوده هستند.
خلیج فارس سفره پربرکت گستردهای است که از قرون کهن تاکنون روزی بخش ساکنان سرزمینهای مجاور، جزایر و حتی دور دستها بوده و هست، اما این خوان کرم الهی امروز بر اثر ناسپاسیها و سهل انگاریها دچار آلودگیهایی شده که حیات آبزیان و اکوسیستم زیستی این دریا را با خطر جدی روبرو کرده است.
در حالی که وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران را یادگاری برای نسل آینده می داند، یک پژوهشگر و مشاور اقتصادی و صنعتی معتقد است علاوه بر اینکه این طرح با هزینه بالا و آسیب به محیط زیست همراه است، صرف اجرای طرح هایی می شود که نه تنها شتغالزا نیستند، بلکه سرمایه بر، وابسته به مواد خام و مواد اولیه هستند.
سازمان حفاظت محیط زیست میگوید که ارزیابی اثرات زیستمحیطی انتقال آب خلیجفارس چند سال گذشته به تصویب رسیده بود همچنین با وجود چالشهایی که بر سر انتقال آب بین حوضهای وجود دارد، معاون محیط زیست انسانی این سازمان میگوید که ما از طرحهایی مانند انتقال آب خلیج فارس حمایت میکنیم چراکه برای اینگونه پروژهها برنامههای مشخصی تدوین شده است و میدانیم که ...
معضلات زیست محیطی یکی از چالشهایی است که با اما و اگرهای زیادی مواجه است. این اما و اگرها به آن علت است که همواره با تضاد منافع مواجه می شوند و دو راهی توسعه و حفظ محیط زیست بسیاری از مدیران کشور وجود دارد اما برای این دو راهیهای زیست محیطی چه میتوان کرد؟ وضعیت محیط زیست ایران در چه شرایطی قرار دارد؟ آیا میتوان به آیندهای برای ایران سبز (زیست ...
زیست آنلاین: در ایران طرحهای انتقال آب بین حوضه ای در طی سالهای اخیر مطرح بوده و موافقان و مخالفان خود را داشته است. در این میان طرح اتصال دریای خزر به خلیج فارس از متفاوت ترین و بلندپروازانه ترین طرحهای انتقال آب در ایران است که در طی سالهای اخیر و در دولتهای مختلف مطرح بوده است.
یک دکتری بومشناسی دریا با اشاره به اینکه خلیج فارس دارای تنوع زیستی و ارزش اکوسیستمی بسیار بالایی است، گفت: از مهمترین عواملی که تنوع زیستی اکوسیستمها و محیط زیست خلیج فارس را در معرض تهدید قرار میدهد ورود انواع آلاینده ها بخصوص زباله و آلودگیهای نفتی به آب این دریا است که باید مورد توجه مسئولان تمام کشورهای حاشیه این دریا قرار بگیرد.
رئیس اداره بندر ودریانوردی گناوه گفت: بمنظور رصد آلودگی نفتی ساحل این شهرستان ، پایش هوایی بنا به درخواست این اداره با پرواز یک دستگاه پرنده هوایی جایروپلین انجام شد.
زیستگاه مصنوعی میتواند به بقای گونههای دریایی کمک کند، اما بعضی افراد برای ساخت این زیستگاهها به دلایلی همچون ارزانی، مقاوم بودن و در دسترس بودن از تایرهای خودرو فرسوده و یا بشکههای پوسیده و آغشته به مواد نفتی استفاده میکنند که این مقدمه ورود ترکیبات سمی و فلزات سنگین به دریا است.
معاون محیطزیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در حال مطالعه برای مکانیابی محل استقرار آب شیرینکنها در خلیج فارس هستیم و اکنون مکانیابی در استان هرمزگان به پایان رسیده و محلهای مناسبی که کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کند، در این استان مشخص شدهاند.
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی با تاکید بر اینکه اثرات فعالیتهای انسانی در تخریب محیط زیست خلیج فارس وزن بیشتری دارد، گفت: مطالعات نشان میدهد که کرمهای ضد آفتابی که غواصان استفاده میکنند نیز در سفیدشدگی مرجانهای این حوضه آبریز تاثیرگذار است، ضمن آنکه کارخانههای آبشیرینکن کشورهای حاشیه خلیج فارس اثرات نامطلوبی بر خلیج فارس در پی ...
با افزایش دما و خاصیت اسیدی آبهای خلیج فارس، مرجانهای این خلیج که بسیار نسبت به گرمای آب حساس هستند، نمیتوانند خود را به سرعت با شرایط دمای آب سازگار کنند و احتمالا تا پایان قرن حاضر دیگر شاهد حیات مرجانهای این حوزه نباشیم.
پیش بینی می شود تا پایان قرن بیست و یکم با بالاآمدن سطح آب خلیج فارس، قطر به جزیره تبدیل شود، تمام جنگل های حرا در منطقه خلیج فارس زیر آب بروند، بحرین نابود شود و بخش زیادی از مناطق ساحلی خوزستان و نیز دبی در زیر آب مدفون شود.
طی دهه های اخیر نشت لوله ها و خطوط نفتی و حمله لکه های نفت در این میان به شکل یک بحران در آمده است و در فواصل زمانی کوتاه دست از سر خلیجفارس برنداشته است.
طی سالهای اخیر و در اکوسیستمهای آبی، با معضل افزایش شدید کربن ناشی از سوختهای فسیلی و پدیده کربن آبی روبهرو هستیم؛ کربنی که توسط زیستگاههای ساحلی و دریایی از جمله جنگلهای حرا جذب میشود.